Βρισκόμαστε πλέον στον Ιούνιο και στην αρχή του καλοκαιριού και σίγουρα όλοι μας χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη δροσιά, όπου κι αν βρισκόμαστε.
Είτε θέλετε να πιείτε το πρωί ένα δροσιστικό ρόφημα φρούτων, είτε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας μια σπιτική λεμονάδα, η ομάδα της INVESTA Real Estate – ακίνητα Λάρισα, σας προτείνει 3 εύκολες συνταγές γεμάτες δροσιά και απόλαυση!
Μια διαφορετική σπιτική λεμονάδα
Υλικά:
2 λεμόνια
300g καρπούζι
1 αγγούρι
5g μέντα
1 κουταλιά της σούπας ροζ πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και το καρπούζι σε κύβους.
Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε με το σιρόπι αγαύης.
Σε μια κανάτα βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τα φρούτα, τα φύλλα μέντας και το νερό.
Τέλος σερβίρουμε με πολύ πάγο.
Κρύο αφέψημα φρούτων & άνηθου με ξύδι
Υλικά για 1 λίτρο:
100 g βατόμουρα
1 μήλο
1 ακτινίδιο
1 μανταρίνι
60g ζάχαρη
1 τσαμπί φραγκοστάφυλα
1 ματσάκι άνηθο
1 μυλόξυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα φρούτα και τον άνηθο αφού τα έχουμε κόψει.
Έπειτα προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα αφήνουμε να εγχυθούν για 1 εβδομάδα.
Το βάζουμε στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.
Ice tea με ιβίσκο & σαγκουίνια
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ιβίσκο
1 σαγκουίνι
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο πορτοκαλιάς
4 κουταλιές της σούπας μέλι
10 πέταλα τριαντάφυλλου
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κανάτα βάζουμε τον ιβίσκο μαζί με το μέλι και τα πορτοκάλια σε φέτες και τη γεμίζουμε με βραστό νερό.
Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το ανθόνερο πορτοκαλιάς και τα πέταλα τριαντάφυλλου.
Σερβίρουμε με πολύ πάγο.