Οι περισσότεροι από εμάς αν όχι όλοι, έχουμε βρει σε συσκευασίες αντικειμένων όπως τσάντες ή κουτιά παπουτσιών κάποια μικρά φακελάκια με μπίλιες πάνω στα οποία αναγράφεται «Gel Silica» «Desiccant». Πιθανόν, να μην τα δώσαμε σημασία και να τα πετάξαμε. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικά όχι μόνο στις συσκευασίες αντικειμένων αλλά και για την κουζίνα μας.
Ας μάθουμε αρχικά τι είναι αυτά τα φακελάκια!
Όπως προαναφέραμε στα φακελάκια αναγράφεται «Desiccant» και «Silica gel». Το πυρίτιο (Silica Gel) είναι γνωστό για την ισχυρή αφυγραντική του δράση (desiccant), και υπάρχει στις διάφορες συσκευασίες αντικειμένων για να τις προστατεύσει από την υγρασία και την μούχλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι αρκετά δυνατή και έχει διάρκεια έως 3 χρόνια! Μπορείτε να τοποθετήσετε τα φακελάκια σε στρατηγικά μέρη στην κουζίνα σας όπου είναι ευάλωτα στην υγρασία!
Εμείς στην INVESTA Real Estate – ακίνητα Λάρισα, βρήκαμε για εσάς 4 τρόπους για να τα εκμεταλλευτείτε στην κουζίνα σας!
Διατηρούν φρέσκα τα προϊόντα.
Βοηθάει στην συντήρηση των μυρωδικών σας, λόγω του ότι τα περισσότερα δεν διατηρούνται εύκολα στο ψυγείο και χάνουν την φρεσκάδα τους. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια πυριτίου. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει, καθώς τα μυρωδικά διατηρούν την ζωντάνια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα!
Το μυστικό αυτό μπορείτε να το εφαρμόσετε στα μανιτάρια, στο ξύσμα λεμονιού ή και σε κομμένα κρεμμύδια. Το θετικό είναι ότι λόγω του μικρού μεγέθους τους απορροφούν μόνο την πλεονάζουσα υγρασία, διατηρώντας τα προϊόντα φρέσκα χωρίς να μαραίνουν.
Τα μπισκότα παραμένουν τραγανά.
Τα σπιτικά κουλουράκια και τα μπισκότα μετά από μέρες παύουν να είναι τραγανά. Αν τοποθετήσετε ένα τζελ σιλικόνης στο κάτω μέρος του σκέους αποθήκευσής τους, θα διατηρήσουν την τραγανότητα τους καθώς μειώνεται η επιπλέον υγρασία.
Διατηρούν τις ανοιχτές συσκευασίες στα ντουλάπια σας.
Όλα τα συσκευασμένα προϊόντα από μακαρόνια, δημητριακά μέχρι και γαριδάκια χαλάνε σχετικά γρήγορα όταν ανοιχθούν. Τοποθετήστε τα φακελάκια με το gel σιλικόνης, ώστε να τα διατηρήσετε κοντινά στην αρχική τους υφή και γεύση. Αν έχετε μικρά παιδιά ένα έξυπνο tip είναι να κολλήσετε τα φακελάκια στο καπάκι της εκάστοτε συσκευασία.
Βοηθούν το ψωμί να μην μουχλιάσει.
Όταν αγοράζουμε το ψωμί είναι λαχταριστό και φρέσκο, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός ξεραίνεται και μετά από κάποιες μέρες αρχίζει να μουχλιάζει. Στο παραπάνω γεγονός συμβάλλει και η υγρασία, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα φακελάκι gel σιλικόνης στην συσκευασία του ψωμιού. Θα παρατηρήσετε ότι συντηρείται καλύτερα ενώ παράλληλα παρατείνει την ανάπτυξη της μούχλας.