Πως να φτιάξετε την δική σας λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα!
  • Πως να φτιάξετε την δική σας λαγάνα!
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς επιθυμείτε να γευτείτε την λαχταριστή νοστιμιά του ψητού στρογγυλού ψωμιού, το οποίο παραδοσιακά ακούει στο όνομα λαγάνα! Πως θα σας ακούγονταν όμως αν εκτός από το να το γευτείτε, να το κατασκευάζατε και μόνοι σας;

Η ομάδα της INVESTA Real Estate – ακίνητα Λάρισα, σας προτείνει μια εύκολη συνταγή για σπιτική λαγάνα με πέντε μόνο υλικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά (ξηρή)
1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (οποιαδήποτε προτιμάτε)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Τοποθετείστε σε ένα μπολ λίγο χλιαρό νερό, (προσοχή, το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό, γιατί θα αποδυναμωθεί η δράση της μαγιάς). Στην συνέχεια ανακατέψτε την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Αφήστε για μισή ώρα το μπολ στην άκρη.

Παράλληλα, σε μια μικρή λεκάνη βάλτε τα υπόλοιπα υλικά (πέρα από το σουσάμι). Έπειτα, ρίξτε το μείγμα της μαγιάς που το είχατε αφήσει στην άκρη και αρχίστε να ζυμώνετε.

Παρατηρήστε την υφή που έχει το μείγμα σας και αν χεριάζετε προσθέστε σιγά- σιγά χλιαρό νερό. Όταν η ζύμη ξεκολλάει εύκολα από το τοίχωμα της λεκάνης τότε είναι έτοιμη και σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να ρίξετε άλλο νερό.

Χωρίστε τη ζύμη σας σε δυο στρόγγυλα μείγματα (δυο μπάλες), τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με την βοήθεια ενός πλάστη δώστε το κατάλληλο σχήμα στις λαγάνες σας.

Σκεπάστε για 30 λεπτά.

Τρυπήστε τις λαγάνες με ένα πιρούνι , έπειτα πασπαλίστε τες με λίγο νερό ώστε να κολλήσει το σουσάμι που θα ρίξετε.

Τέλος, ψήνετε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς, και είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε!
Loading...