Στην INVESTA Real Estate – Μεσιτικό γραφείο Λάρισα, τα δοκιμάσαμε και εκπλαγήκαμε!
Συνταγή και Εκτέλεση:
Για την στρώση cookies:
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.σ. maple syrup ή σιρόπι αγαύης
- 1μιση κ.σ. λάδι καρύδας
- 1μιση κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη καραμέλας:
- 240 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.γ. λάδι καρύδας
- 3 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 250 γρ. κουβερτούρα στέβια ή κλασσική
1. Ξεκινήστε από την στρώση cookies. Με το χέρι σας ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αφήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
2. Αν θέλετε να ακολουθήσετε τον εύκολο δρόμο, απλώστε σε ένα μικρό ταψί το μείγμα και το κόβετε αργότερα. Διαφορετικά σχηματίστε με το μείγμα μακρόστενα sticks – τα Twix.
3. Βάλτε στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν ψήσετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια βγάλτε τα από το ταψί.
4. Για να φτιάξετε την στρώση καραμέλας αφήστε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπήστε καλά.
5. Απλώστε το μείγμα καραμέλας πάνω στην πρώτη στρώση και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσετε την κουβερτούρα σας.
6. Μόλις λιώσετε την κουβερτούρα σας στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, βγάλτε τα Twix από την κατάψυξη. Βουτήξτε τα μέσα στην κουβερτούρα ένα-ένα και μεταφέρετε τα με δύο πιρούνια σε ένα ταψί στο οποίο πρώτα θα έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
7. Βάλτε τα στο ψυγείο. Μετά από 15-30 λεπτά μπορείτε να απολαύσετε.
8. Μπορείτε να διατηρήσετε τα σπιτικά Twix στο ψυγείο για μία εβδομάδα και στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες.
Καλή σας απόλαυση!