Η ομάδα της INVESTA Real Estate – ακίνητα Λάρισα, σας παρουσιάζει μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για τραγανά χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!
Συστατικά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών *
300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
2 ξυλάκια βανίλιας
½ ξύσμα πορτοκαλιού
20 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού (2 κουταλιές της σούπας)
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμάρια βούτυρο
* Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύουμε κανέλα σε σκόνη, τριμμένο μοσχοκάρυδο, τζίντζερ σε σκόνη, γαρίφαλο σε σκόνη (όλα από ένα κουταλάκι του γλυκού, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και χρησιμοποιούμε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού από το τελικό μείγμα στη συνταγή)
Εκτέλεση
Χτυπάμε απαλά το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει το μείγμα των μπαχαρικών, τη βανίλια, το κακάο, το Baking Powder και ανακατεύουμε καλά και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2 εκ. σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα, τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 για 20 λεπτά.
Tip: Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με γλάσο ή να λιώσουμε κουβερτούρα σοκολάτας και να τα βουτήξουμε μέσα. Άλλη μια ωραία επιλογή είναι να ρίξουμε χρώμα τροφίμων στο γλάσο και να τα βάψουμε. Σε γυάλινο αεροστεγές βάζο μπορούν να διατηρηθούν για 6 μήνες.
Για το γλάσο: 200 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 ασπράδι αυγού για να αραιώσετε το μείγμα (ανάλογα με τα γραμμάρια του αυγού, προσθέστε ζάχαρη).
Καλή σας απόλαυση!